חלות לכבוד שבת / ניסי גולדרייך

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מרכיבים:

לציפוי

אופן ההכנה

בקערה שמים תחילה את השמרים ומוסיפים את המים וממיסים את השמרים,
שמים את שאר המרכיבים מלבד המלח ומערבבים.
מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק 10 דקות לבצק גמיש, רך וחלק.
מתפיחים את הבצק שעה בטמפרטורת חדר נעימה.
מחממים תנור ל200 מעלות
מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחים על נייר אפיה
קולעים לחלות ומתפיחים שוב כ15 דקות עד 20 דקות ומושחים בביצה ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ומורידים את המעלות ל180 מעלות ואופים עוד כ20 דקות

מצננים ושומרים בהקפאה בשקית אטומה להפשיר שעתיים לפני ההגשה ולחמם.

טיפים להצלחה

•יש להקפיד על טמפרטורת המים שיהיו נעימים למגע ולא רותחים,
השמרים מתפתחים טוב בסביבה חמימה

•מדידת הנוזלים חשובה מאוד לקבלת מרקם מוצלח לעבודה.
חוסר בנוזלים בצק יבש, עודף נוזלים בצק דביק וקשה לעבודה. על כן חשוב להשתמש בכוס מדידה!

•לישת הבצק קריטית לגמישותו ומונע התפוצצות של הבצק במהלך האפיה
על כן חשוב ללוש את הבצק כ10 דקות לפחות עד רבע שעה
פעולה זו פותחת את הגלוטן בבצק ועוזרת לבצק לתפוח ולהיות אוורירי

•בשביל לקבל חלה סימטרית ויפה כדאי להשתמש במשקל ולמדוד כל כדור באופן שווה

אם רוצים לעשות הפרשת חלה- יש להכפיל כמויות

בהצלחה🥰

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סגור
סגור

התחבר

סגור

סל קניות (0)

סל הקניות ריק No products in the cart.